Sari la conținut

BOX. Lucian Bute şi Mihai Leu vin la gala de la Oradea

Aprilie este luna boxului în Bihor. În această perioadă două gale profesioniste vor ţine capul de afiş în lumea pugilismului.

Primul gong va bate pe 13 aprilie, la Oradea Trade Center, unde patru foşti campioni mondiali sunt invitaţi la gala organizată de promotorul maghiar de origine orădeană, Felix Racz. Este vorba despre Lucian Bute, Erdely Zsolt, Istvan Kovacs şi Mihai Leu, ultimul în calitate de arbitru al întrecerii.

„Faptul că la Oradea este prima gală de box profesionist cred că se datorează în primul rând lui (Felix Racz - n.n.). Poate am avut şi eu, aşa, un mic aport că am mai vorbit de bine. Noi sperăm că această gală de box să fie un succes pentru că vor fi şi nume importante din România", a declarat Mihai Leu, fost campion mondial.

Cele opt lupte ale galei se anunţă tensionate, mai ales că unele sunt organizate pentru titluri europene în versiunea WBO.

„Dintre sportivii români sperăm să-i avem pe Nistor şi Flavius Bia şi încă doi boxeri amatori. Nu ştiu încă dacă boxerii români vor boxa pentru centură", a precizat Felix Racz, promotor de box.

Cea de-a doua gală de box profesionist în Bihor va avea loc o zi mai târziu, pe 14 aprilie, la Sînmartin. Deţinătorul centurii UEB, sportivul bihorean Alexandru Jur, va lupta pentru un nou titlu în versiunea WBC.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş