Sari la conținut

BOX. Victorie prin KO în meciul pentru centura Mediterranean. Bihoreanul Alex Jur este noul deţinător al titlului

Pugilistul bihorean Alexandru Jur este noul deţinător ale centurii Mediterranean în versiunea WBC, categoria cruiserweight. Primul meci susţinut în România a fost sinonim cu victoria pentru Jur care l-a făcut KO pe francezul Jean Jacques Olivier, în repriza a 11-a, în cadrul galei disputate sâmbătă seara, în sala de sport din Sînmartin.

Extrem de calculat în faţa puternicului francez, Jur a avut răbdare şi şi-a construit victoria repriză cu repriză. După opt runde, românul îşi conducea adversarul la puncte, dar le-a uşurat misiunea arbitrilor după o serie de lovituri care l-au năucit pe francez în penultima rundă.

Cea de-a patra centură la profesionişti, după cea Francofonă, de campion a Belgiei şi a Uniunii Europene de Box, i-a fost înmânată sportivului român de reprezentantul WBC, Houcine Houchi, şi de Rudel Obreja, preşedintele Ligii Profesioniste de Box din România.

Pentru Alexandru Jur, victoria de la Sînmartin a fost a 17-a din carieră în 18 lupte susţinute până acum.

În gala din Bihor a avut parte de victorie şi Lucian Bot. Pugilistul clujean, susţinut din colţul ringului şi de luptătorul de K1, Andrei Stoica l-a învins la puncte pe italianul Sergiu Romero.

Evenimentul pugilistic din Bihor a avut parte şi de cinci întâlniri la amatori, toate susţinute de juniori. Selecţionata Bihorului s-a impus în trei din confruntările avute cu selecţionata Clujului, prin Angelo Covaci, Daniel Mihuţa şi Andreas Ştiube.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Norbert Hegedus

Pe aceeași temă