BOX. Victorie prin KO în meciul pentru centura Mediterranean. Bihoreanul Alex Jur este noul deţinător al titlului

Data actualizării: Data publicării:
box alex jur centura

Pugilistul bihorean Alexandru Jur este noul deţinător ale centurii Mediterranean în versiunea WBC, categoria cruiserweight. Primul meci susţinut în România a fost sinonim cu victoria pentru Jur care l-a făcut KO pe francezul Jean Jacques Olivier, în repriza a 11-a, în cadrul galei disputate sâmbătă seara, în sala de sport din Sînmartin.

Extrem de calculat în faţa puternicului francez, Jur a avut răbdare şi şi-a construit victoria repriză cu repriză. După opt runde, românul îşi conducea adversarul la puncte, dar le-a uşurat misiunea arbitrilor după o serie de lovituri care l-au năucit pe francez în penultima rundă.

Cea de-a patra centură la profesionişti, după cea Francofonă, de campion a Belgiei şi a Uniunii Europene de Box, i-a fost înmânată sportivului român de reprezentantul WBC, Houcine Houchi, şi de Rudel Obreja, preşedintele Ligii Profesioniste de Box din România.

Pentru Alexandru Jur, victoria de la Sînmartin a fost a 17-a din carieră în 18 lupte susţinute până acum.

În gala din Bihor a avut parte de victorie şi Lucian Bot. Pugilistul clujean, susţinut din colţul ringului şi de luptătorul de K1, Andrei Stoica l-a învins la puncte pe italianul Sergiu Romero.

Evenimentul pugilistic din Bihor a avut parte şi de cinci întâlniri la amatori, toate susţinute de juniori. Selecţionata Bihorului s-a impus în trei din confruntările avute cu selecţionata Clujului, prin Angelo Covaci, Daniel Mihuţa şi Andreas Ştiube.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri