Sari la conținut

Captură la frontieră. O întreagă familie a fost prinsă când încerca să iasă ilegal din ţară

Întâmplarea s-a petrecut marţi seara, în jurul orei 21:45, la ieşirea din localitatea Ciumeghiu. Poliţiştii de frontieră au oprit în trafic un autoturism care se deplasa dinspre Arad spre Oradea. Agenţii i-au legitimat pe ocupanţii maşinii şi au stabilit că şoferul este Souliman H., în vârstă de 69 ani, cetăţean român de origine siriană, domiciliat în judeţul Timiş. Lângă el se afla fratele său Basel H., de 55 ani,
În spate, poliţiştii de frontieră au observat trei persoane, un copil şi doi adulţi, care nu vorbeau limba română, şi nu aveau documente de identitate asupra lor.

"În urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că persoanele fără documente sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 7 şi 37 de ani, aceştia formând o familie. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Ungaria, la invitaţia unchilor lor Souliman H. şi Basel H.", au transmis reprezentanţii ITPF Oradea.

Şoferul şi fratele său au fost duşi la sediul D.I.I.C.O.T - Serviciul Teritorial Oradea, unde au fost audiaţi sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. Cel mai în vârstă dintre ei a fost reţinut pentru 24 de ore, iar apoi a fost pus sub control judiciar.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. Oradea.

Editor web: Adrian Laboş