Cardul de sănătate, obligatoriu din 1 septembrie. În Bihor mai sunt 23 de mii de carduri de distribuit

Data publicării:
aparat activare card

23 de mii de asiguraţi din Bihor au rămas fără carduri de sănătate în prima zi în care obligativitatea lor a intrat în vigoare. La ghişeele Casei de Asigurări de Sănătate zeci de asiguraţi au stat la coadă ca să îşi ridice documentele.

Florina Fofiu, reporter Digi24 Oradea: "În fiecare zi aproximativ 200 de persoane vin la Casa de Asigurări de Sănătate să-şi ridice cardurile. Din cele 23 de mii de cartele care au rămas nedistribuite în judeţul Bihor, 14 mii au fost tipărite recent de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, iar în aceste zile sunt distribuite de către poştaşi."

Ca să-i ajute pe asiguraţi Casa de Asigurări de Sănătate a prelungit programul de lucru până săptămâna viitoare.

Ionuţ Gheorghe, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Bihor: "În perioada 1-8 septembrie va fi deschis ghişeul pentru eliberare de carduri de la ora 8 la ora 20; în această perioadă pot toţi cetăţenii să vină să-şi ia cardul de sănătate."

"Până acum o săptămână-două mi s-a spus că nu este încă tipărit cardul şi să mă uit pe saitul asiguratului. Alaltăieri m-am uitat şi într-adevăr apare că este tipărit. Mi s-a spus nu mai veniţi, vi-l aduce poştaşul acasă. Dar când? Dacă mă duc să-mi scot medicamentele poate nu mi le eliberează", se întreabă un asigurat.

Cei care nu au primit cardurile de sănătate vor beneficia de asistenţă medicală după ce medicul va vedea în sistem că documentul nu a fost eliberat.

Reporter: Florina Fofiu
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri