Căsătorii programate online

Data publicării:
casatorii-43367

Rezervarea datei pentru cununiile civile pe internet s-a putut face din primele secunde ale anului nou. Kitti şi Zoltan şi-au programat căsătoria online în primele două minute din 2013. Au vrut să fie siguri că prind data şi ora pe care au ales-o pentru a-şi uni destinele şi anume 25 mai.

"Am ales această metodă pentru că am dorit o nuntă care să nu ţină până ziua următoare şi de aceea este foarte important să facem rezervarea cununiei civile chiar din seara de Revelion", a spus Kitti Ternovan.

"Este un sistem foarte util pentru că este foarte comod şi nu mai trebuie să ne deplasăm până la primărie", a spus Zoltan Kiraly.

În primele zece minute din acest an 14 cupluri şi-au programat online, de acasă, cununia civilă. Rezervările au curs toată noaptea astfel că în prima oră 56 de perechi şi-au planificat data nunţii.

"Rezervarea online odată făcută trebuie confirmată în termen de 48 de ore, două zile de la data programării tot pe calculator. Ce se întâmplă cu cei care nu confirmă rezervarea? Daca aceaştia nu şi-au confirmat rezervarea, aceasta se pierde.", a spus Olimpia Poşan, ofiţer de stare civilă.

Numărul mare de nunţi înseamnă profit pentru restaurantele din Oradea care au făcut rezervări încă de anul trecut.

"În general cuplurile vin înainte cu un an să se intereseze de restaurant, iar sâmbetele, pentru că marea majoritate a nunţilor se organizează sâmbăta, la noi sunt ocupate de anul trecut din vară", a declarat Nicoleta Ardelean, managerul unui restaurant din Oradea.

Numărul căsătoriilor programate online în primele zile ale anului este aproape dublu faţă de cel din 2012. Sistemul de planificare pe internet al cununiilor civile este funcţional din 2010 iar Primăria Oradea este prima instituţie din ţară care a implementat această modalitate de rezervare a nunţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri