Sari la conținut

Cătălin Cherecheş vrea un nou mandat de primar. Edilul va candida pe listele Coaliţiei pentru Baia Mare

Cătălin Cherecheş a anunţat că va candida din partea Coaliţiei pentru Baia Mare.

"Această coaliție va depune sub forma unei alianțe electorale listă de candidați pentru Consliul Local dar și pentru Consiliul Județean. Va avea candidați cel puțin în majoritatea orașelor și comunelor mari din Maramureș."

Cherecheş a precizat că în noua formaţiune se pot înscrie organizaţii cu caracter etnic dar şi cele neguvernamentale. Edilul și-a prezentat și proiectele pe care vrea să le dezvolte ca șef al administrației publice. Printre acestea se numără dorința municipalității ca Baia Mare să devină Capitală Culturală Europeană în 2021.

Cătălin Cherecheș își mai dorește înființarea Universității Baia Mare, dar și reînvierea unei cunoscute competiții sportive, Daciada. Aceasta se va adresa celor 22 de mii de elevi din oraş, care vor fi antrenaţi de profesorii de sport.

"Contra unei sume de 100 până la 500 de lei pe care îi vor primi lunar pentru a educa din perspectivă sportivă, pentru a-i antrena pe acești copii. Municipiul Baia Mare le va oferi tuturor echipament sportiv", a precizat primarul de Baia Mare.

Cherecheș vrea să obțină acceptul Ministerului Educației pentru ca la nivelul municipiului să fie creat un proiect educațional pilot: "Am o sinteză a celor mai bune 30 de modele școlare identificate în lume ca fiind ca cele mai performante și vom realiza un grup de lucru care va analiza ce se potrivește comunității noastre."

Printre proiectele administrației din Baia Mare se mai află dezvoltarea unui parc industrial, modernizarea parcului municipal , finalizarea lucrărilor la Colonia Pictorilor și construirea a trei centre de îngrijire pentru vârstnici.

Redactor: Simona Rusu
Operator: Kristian Kosa

Pe aceeași temă