Sari la conținut

Centru de închiriere a bicicletelor în Oradea

Centrul de închiriere a bicicletelor din Oradea este deschis toată săptămâna între orele 11 şi 21:30. Sâmbăta şi duminica vehiculele pot fi închiriate de la ora 10. Modelul a fost preluat din capitală, iar municipiul bihorean este al cincilea din ţară care are un astfel de centru.

"Copiii până în 16 ani şi pensionarii au două ore gratuit pe zi. Pentru celelalte categorii - tineri şi adulţi - se vor percepe tarife de închiriere de 4 lei pe oră sau 15 lei pentru 24 de ore", a detaliat Răzvan Năstase, managerul de proiect.

Pentru început sunt disponibile 50 de biciclete. În funcţie de cerere, centrele de închiriere se vor înmulţi. Abonaţii serviciului local de transport vor primi o reducere: vor plăti 3 lei pentru o oră şi 12 lei pentru întreaga zi.

"Pe viitor vrem să avem cel puţin zece puncte de închiriere în Oradea, în diferite puncte, în ideea ca abonamentul de OTL să fie valabil şi pentru închiriat de biciclete", a precizat Csuzi Istvan, directorul societăţii locale de transport din Oradea.

Pe lângă planul de a realiza piste pentru biciclişti, Primăria Oradea vrea să cumpere biciclete la fiecare chioşc de vânzare OTL. Primăria Oradea vrea să folosească centrul de închiriere a bicicletelor ca punct de informare turistică.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş