Cod galben de vânt puternic şi ploi în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania

Data actualizării: Data publicării:
harta meteo

Meteorologii au emis cod galben de vânt puternic, ploi şi ninsori valabil de azi, de la ora 22, până miercuri, la aceeaşi oră. Avertizarea este valabilă pentru zonele montane din întreaga ţară. În Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania, vântul va avea intensificări de până la 60 km/h, anunţă specialiştii.

Potrivit avertizării meteo, în noaptea de marți spre miercuri (23/24 octombrie), în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania vântul va avea intensificări cu viteze de 55...60 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65...70 km/h. În aceste regiuni, va ploua pe arii relativ extinse, iar cantitățile de apă vor atinge local 15 l/mp și izolat, mai ales la deal, 25 – 30 l/mp.

În cursul zilei de miercuri (24 octombrie), vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 55 – 70 km/h, mai mari în sudul extrem al țării.

În această perioadă, la munte, îndeosebi la peste 1500 m altitudine, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zăpada și reducând vizibilitatea. La peste 1800 m vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.

Astfel de fenomene se vor semnala în noaptea de marți spre miercuri (23/24 octombrie) mai ales în Carpații Orientali, apoi cu precădere în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură.

Miercuri, între orele 12 şi 19, şase judeţe vor fi sub cod portocaliu de vânt puternic. În județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 80 – 90 km/h.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri