Cod portocaliu de ploi în nord-vest. Sunt vizate zone din Bihor, Sălaj, Cluj, Bistriţa şi Maramureş

Data publicării:
1

Atenţionarea cod portocaliu de precipitaţii este valabilă de sâmbătă, de la ora 9, până mâine, la aceeaşi oră. Potrivit meteorologilor, în acest interval în judeţul Maramureş, precum şi în zonele de munte ale judeţelor Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj şi Sălaj se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi local 50 l/mp şi izolat 70 l/mp.

Azi noapte a intrat în vigoare şi un cod galben de precipitaţii. valabil până duminică la ora 12. Potrivit acestuia va ploua în vestul, nord-vestul şi nordul ţării, unde cantităţile de apă vor depăşi local 25...30 l/mp şi izolat 50 l/mp. În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 noiembrie), în Munţii Apuseni şi grupele nordice ale Carpaţilor Orientali, dar şi la înălţimi de peste 1800 m în celelalte masive, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Precipitaţii mixte sunt posibile duminică (22 noiembrie) şi în zonele de deal din vestul şi nordul teritoriului. 

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze de 55...60 km/h. La munte, cu precădere în zona înaltă va sufla tare, cu peste 90...100 km/h, trecător viscolind ninsoarea.

Vântul puternic care a precedat anunţarea celor două coduri a făct pagube în Oradea. Un semafor din zona Pieţei Cetate a fost rupt de o rafală de vânt. Maşinile mari au fost nevoite să-l ocolească, iar semaforul a stat atârnat zeci de minute până a fost reparat de muncitori.

Situaţia ne-a fost semnalată de Kabai Csaba, un telespectator al Digi24 Oradea.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri