Concerte live, pe Someş, la festivalul muzicii de stradă de la Satu Mare

Data actualizării: Data publicării:
concert pe somes1

Satu Mare a fost, la sfârșit de săptămână, capitala muzicii de stradă din România. 27 de artiști din țară și străinătate au susținut peste 100 de concerte, pe cele cinci scene amplasate în oraș. Ajuns la a cincea ediție, evenimentul Street Music Festival a înregistrat o premieră: concerte live pe o scenă plutitoare, pe râul Someș.

Erik este un artist de muzică folk din Slovacia, iar de 6 luni familia lui este, la propriu, trupa sa.

"Ea este prietena mea, tatăl meu și fratele meu. Este o formație de familie și noi cântăm rock&roll, buggy buggy și muzică country", îşi prezintă artistul trupa.

Și-au spus Danube Rangers, iar la Satu Mare Street Music Festival au cântat nu pe Dunăre, ci pe o scenă plutitoare, pe râul Someș.

"E un lucru foarte nou, e un pic înfricoșător pentru mine, dar cred că va fi foarte bine", recunoaşte Erik.

"Foarte bună idee. Cred că cea mai bună idee anul acesta este scena plutitoare", spune o spectatoare.

În cele 3 zile de festival, iubitorii muzicii stradale au avut parte de peste 100 de concerte live, pe cele 5 scene amplasate în Satu Mare.

"Foarte mult îmi place! Am venit din Austria și e ceva nou pentru mine. E foarte frumos", se bucură o spectatoare.

"În 2014 am început cu 16 artiști, iar acum, spre marea bucurie a mea, suntem în total 27 de concurenți care concurează pentru premiul de 4.000 euro", a declarat Butko Gergo, organizatorul festivalului.

Printre ei s-a numărat și Mister Piano, un artist stradal originar din Ungaria. După ce a colindat, în ultimii 5 ani, țări ca Italia, Franța, Austria sau Germania la clapele pianului său pe roți, Mister Piano a ajuns și la Satu Mare.

"Oriunde merg, lumea rămâne surprinsă de apariția mea. Mi s-a întâmplat și aici, în Satu Mare, când o familie care mânca înghețată s-a blocat, pur și simplu, când m-a văzut", povesteşte Mr. Piano.

Festivalul Muzicii de Stradă de la Satu Mare s-a încheiat duminică seara.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri