Copil subnutrit mort la spital

Data publicării:
copil-45848

Medicii spun ca baietelul a fost adus la spital mai mult mort decât viu. "Sugarul a ajuns în data de 23 în stare extrem de gravă, s-a stabilit diagnosticul de bronhopneumonie cu insuficienţă respiratorie acută. E un copil cu grave deficienţe de îngrijire şi creştere ponderală." spune dr. Claudia Cladovan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea.

Copilul a fost imediat internat pe secţia de terapie intensivă, însă starea lui s-a agravat rapid şi a trebuit intubat. Medicii spun că starea de sănătate dezastruoasa a copilului este efectul unei imunităti foarte scăzute, cauzata de faptul că micuţul nu a fost hrănit îndeajuns. "Copilul la naştere a fost un nou născut sănătos, la termen, care însă a prezentat în două luni de zile o întârziere în creşterea ponderală, fiind apreciată ca necorespunzătoare pentru vârstă în momentul internării." afirma dr. Cladovan.

La naştere băieţelul s-a născut cu 3 kilograme si 400 de grame, însă în cele două luni şi 22 de zile de viaţă a luat in greutate mai putin de o jumatate de kilogram. In mod normal, un sugar de varsta lui are peste 5 kilograme. Tetina biberonului care alimenta copilul e uzată şi cusută cu aţă neagră, ceea ce arata felul in care a fost hranit copilul.

Părinţii şi rudele au refuzat să comenteze felul în care şi-au crescut fiul.

Mama copilului are numai 17 ani, iar tatal - 20. Cei doi stau în concubinaj, iar acasa mai au doi copii de 2 si de 3 ani. Medicii vor analiza cazul, dupa care vor hotarî daca vor sesiza procurorii pentru abuz prin neglijența.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri