Cursuri speciale pentru copiii străinilor. La singura școală internațională din Oradea învață 20 de elevi de diferite naționalități

Data publicării:
CURSURI SPECIALE 120913

La școala internațională Agora din Oradea sunt înscrişi 30 de elevi, dintre care 20 de copii sunt de alte naționalități. Unul dintre ei este Julien, un elev născut în Muntenegru. Pentru că tatăl său se mută cu serviciul dintr-o ţară în alta, familia l-a urmat, aşa că băiatul a învăţat la grădiniţe şi şcoli din Turcia, Egipt sau Azerbaidjan. Acum, tatăl său a primit o ofertă de muncă în România, aşa că întreaga familie s-a mutat la Oradea.

"Am căutat o școală care să îl preia de la nivelul la care se afla, în sensul că vorbea fluent engleza, și am vrut un anumit program care să îl ducă mai departe nu să stagneze doi-trei ani", spune Mariana Kofler, mama lui Julien.

Julien şi colegii lui au un program diferit faţă de elevii de la o şcoală obişnuită. Cursurile încep pentru ei la ora 8, iar lecţiile sunt ţinute în limba engleză de doi profesori, în faţa unei clase care nu are mai mult de 10 şcolari.

"E mai ușor decât să lucrezi cu o mulțime de copii. Profesorul de la o clasă normală, de 30-40 de elevi, nu are timpul necesar pentru a lucra individual cu fiecare copil", explică Maria Agape, profesoară de limba engleză.

Taxa lunară pentru şcoala internaţională este de 250 de euro

După-amiaza, până la ora 17:30, copiii participă la ateliere de creaţie. "Punem foarte mult accent pe activitățile de a dezvolta ceea ce înseamnă artă geografie, istorie, muzică și în același timp ei dobândesc talente pe care noi le dezvoltăm", susţine Gabriel Vâlcu, profesor de limba engleză.

Cum majoritatea elevilor care învăță la şcoala internaţională de la Oradea rămân în oraş o perioadă limitată, programa urmăreşte un model internațional, introdus în peste 1500 de școli din lume, dedicate copiilor ale căror familii se mută frecvent dintr-o ţară în alta.

 "Curriculumul internațional este unul tematic: avem câte o temă care durează o lună, o lună și jumătate în care copiii învață parcurg o serie de materii de la istorie, geografie sau științe până la materii noi", precizează Alina Manolescu, coordonatorul proiectului.

Copiii merg şi vin de la şcoală cu un microbuz special. Lor le sunt servite trei mese pe zi, iar pentru toate serviciile părinţii plătesc o taxă lunară de 250 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri