Sari la conținut

DN 76 Oradea - Deva, refăcut de mântuială. La nici două săptămâni de la prima asfaltare au apărut gropi şi denivelări

Întrerupte timp de mai bine de un an, lucrările de reabilitare a drumului naţional 76 Oradea-Deva au început cu stângul. La nici două săptămâni de la turnarea primului strat de asfalt, şoseaua a cedat, spre disperarea şoferilor. CNADNR a sesizat problema şi a cerut oprirea imediată a lucrărilor.

"Se va reface acea porţiune. Undeva au greşit. Laboratorul o să ne spună dacă au greşit din punct de vedere al mixturii sau din punct de vedere al compactării", spune Eugen Cecan, directorul DRDP Cluj.

Specialiştii spun că primul strat de asfalt a cedat pentru că balastrul stabilizator pus dedesubt avea prea mult pământ, iar după câteva ploi acesta a fost spălat şi aşa au apărut gropile şi denivelările. Muncitorii firmei care reabilitează drumul dau vina pe fostul manager al lucrării, care a şi fost înlocuit.

Acum cei peste 600 de metri de drum vor fi refăcuţi pe cheltuiala constructorului. Începând de săptămâna viitoare, asfaltul va fi spart în totalitate şi înlocuit. Ceea ce înseamnă nervi în plus pentru conducătorii auto.

"Este o ruşine naţională. Nu se poate aşa ceva."

Reabilitarea şoselei dintre Oradea şi Beiuş este realizată printr-un proiect cu fonduri europene, în valoare totală de 167 de milioane de lei. Drumul ar trebui să fie gata la sfârşitul anului viitor.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operatori: Cristian Rusu, Darius Pop
Editor web: Adrian Laboş