Sari la conținut

Doi poliţişti i-au salvat dintr-un incendiu pe proprietarii unui apartament

Doi agenţi de Poliţie din Satu Mare au intrat într-un apartament în flăcări şi au reuşit să-i scoată la timp pe cei doi proprietari ai locuinţei. Polițiștii au acţionat imediat ce au aflat că bărbaţii se aflau în casă şi, înainte de sosirea pompierilor, si-au pus viața în pericol pentru a-i salva.

Totul s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri când, la ora 00:11, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” a fost anunțat de producerea unui incendiu la un apartament situat la etajul al doilea al unui bloc din Satu Mare.

Doi poliţişti care se aflau în timpul serviciului au observat balconul cuprins de flăcări al apartamentului. Au aflat că proprietarii locuinţei sunt înăuntru şi, fără să aştepte sosirea pompierilor, au intrat în casă şi i-au scos afară pe cei doi bărbaţi.

În vârstă de 77 şi 53 de ani, cei doi erau căzuţi la podea şi nu se puteau deplasa. Ei erau intoxicaţi cu fum, iar unul dintre ei avea o arsură de gradul doi în zona membrului superior. Victimele au fost preluate de o ambulamţă şi duşi la spitalul judeţean.

Cinci echipaje de pompieri au intervenit de urgenţă la locul incendiului. „La momentul sosirii forțelor de intervenție, se degaja o mare cantitate de fum din apartament și ardeau materialele combustibile dintr-o încăpere”, se arată într-un comunicat al ISU „Someş”.

Flăcările au distrus mobilierul, materialele textile și aparatura electrocasnică aflate în încăperea afectată de incendiu. În plus, s-au degradat parțial mobilierul, zugraveala si tencuiala din apartament.

„Cauza probabilă a producerii incendiului a fost aprinderea unei grămezi de hârtii și cartoane în interiorul locuinței, de către o persoană iresponsabilă”, susţin pompierii.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: ISU „Someş”

Pe aceeași temă