Episcopul romano-catolic de Oradea, în vizită la bolnavii îngrijiţi de Asociaţia Caritas Catolica

Data publicării:
episcop in vizita 1

Episcopul romano-catolic de Oradea László Böcskei i-a vizitat pe pacienţii trataţi în Oradea şi Sălacea în cadrul programului de îngrijire la domiciliu al Asociaţiei Caritas Catolica. În acest fel, înaltul prelat a dorit să afle detalii despre acest serviciu, dar şi să-şi exprime respectul faţă de munca depusă de îngrijitorii la domiciliu din cadrul asociaţiei.

episcop in vizita 1
episcop in vizita 1

În prima sa zi de vizite, înaltul prelat a aflat despre existenţa unor situaţii aparte printre persoanele aflate în atenţia Asociaţiei Caritas Catolica. Este vorba despre doi soţi, căsătoriţi de 68 de ani, unde soţia îngrijeşte soţul imobilizat la pat, în timp ce ea însăşi a fost supusă mai multor intervenţii chirurgicale din cauze oncologice. Alte cazuri sunt cele ale unui fost sportiv, rămas fără un picior, oameni în vârstă ale căror pensii nu ajung nici pentru medicamentele necesare.

„Pe de o parte am ocazia să cunosc din interior acest serviciu oferit zilnic, nu doar la Oradea ci şi în mai multe localităţi a diecezei. Pe de altă parte, consider că e important să îi cunosc personal şi pe cei care realizează această activitate: îngrijitorii la domiciliu, angajaţi ai Caritas – cărora, prin prezenţa şi atenţia mea, doresc să le acord încurajare, şi să îmi exprim şi respectul faţă de această muncă atât de grea, pe care o îndeplinesc cu multă dăruire şi conştiinciozitate”, a transmis episcopul Böcskei.

În a doua zi de vizite, episcopul romano-catolic de Oradea s-a aflat în Sălacea, unde ăprogramul de îngrijire se desfăşoară de un an, datorită cooperarării dintre asociaţia Caritas Catolica şi consiliul local.

„Este important să ne îngrijim de acei oameni pe care societatea îi uită: pensionari care trăiesc singuri, bolnavii imobilizaţi la pat. Unii au rămas însinguraţi, căci copiii şi-au căutat rostul pe alte meleaguri, sau în alte ţări. Alţii au încă membri de familie, dar şi aceştia nevoiaşi sau bolnavi. Îngrijirea la domiciliu este un ajutor imens pentru aceşti oameni ”, a spus primarul din Sălacea, Béla Horváth.

În cadrul programului de îngrijire la domiciliu, asistentele Caritas îngrijesc orice persoană bolnavă sau în vârstă care solicită acest ajutor, indiferent de religie sau vârstă.

Serviciile sunt oferite de şapte Centre de Îngrijire la Domiciliu din Oradea, Marghita, Oşorhei, Sălacea, Salonta, Săcueni şi Tăşnad. Pe lângă bolnavii din localitate, centrele îi au în grijă şi pe nevoiaşii din zonele limitrofe.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: Episcopia Romano-Catolică de Oradea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pe câți bani cântă la nunți Irina Loghin, în 2024! Suma nu este deloc mică, de ce cere atât
Digi FM
Cum a cucerit planeta unul dintre cei mai de succes dăunători din lume
Pro FM
Fiul cel mare al lui Gwen Stefani a împlinit 18 ani. Mesajele emoționante ale părinților săi: „Te iubesc!”
Film Now
Filmul care a câştigat trofeul Palme d'Or la Cannes 2024. Greta Gerwig: Este magnific. Ne-a frânt inimile
Adevarul
Nu mai știm să spunem „nu". De ce tremură părinții în fața copiilor
Newsweek
VIDEO Instructorii români își iau rămas bun de la militarii ucraineni. F-16, în luptă din iunie
Digi FM
Un cal a fost plimbat cu o mașină de lux. Imaginile sunt virale: „Nu fiți răutăcioși. E Moldova, nu Austria!”
Digi World
Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii...
Digi Animal World
Cinci alimente comune care pot fi mortale pentru animalele de companie. La ce trebuie să aibă grijă...
Film Now
Keanu Reeves, îndrăgostit până peste cap de Alexandra Grant. Cum a fost surprins actorul din „Matrix” alături...
UTV
Livia Eftimie a postat primul mesaj dupa divortul de Catalin Bordea. „Cateodata iti vine sa mori. Doar pentru...