Experţii canadieni evaluează situaţia incendiului de la sonda de gaze din Satu Mare

Data actualizării: Data publicării:
sonda in flacari

Au trecut 48 de ore de când sonda de gaz din Moftinu Mic, judeţul Satu Mare, arde fără întrerupere. În zonă a ajuns marţi o echipă de experţi din Canada, care, împreună cu autorităţile române, vor încerca să găsească de urgenţă o soluţie pentru lichidarea incendiului şi evitarea unor eventuale explozii.

Reprezentantii companiei care deţine sonda afectată spun că regretă cele întâmplate şi că în ultimele zile au consultat cei mai buni specialişti internaţionali în domeniu.

Jeffrey Auld, chief executive officer al companiei de exploatare a gazului: “Suntem devastaţi ca şi companie, dar s-a întâmplat. Mă bucur că nimeni nu a fost rănit... Duminică seara am primit un telefon şi imediaat ne-am pus pe treabă. În 2 ore am contactat firmele cele mai specializate în domeniu. Acum adunăm toate informaţiile şi căutăm cele mai bune strategii. E o problemă foarte serioasă, am luat cei mai buni oameni şi vom colabora cu autorităţile din România ca să rezolvăm problema cât mai repede. “

Tot marţi, coordonarea viitoarelor acţiuni în zona incendiului a fost preluată de o echipă de specialişti din cadrul lGSU, condusă de inspectorul general, colonel ing. Daniel Dragne.

“Luând în considerare specificitatea acestor tipuri de situații de urgență, procedura de intervenție prevede ca acțiunile de stingere a incendiului să fie precedate, în mod obligatoriu, de măsuri tehnice speciale pentru captarea fluxului de gaze care să reducă presiunea la capătul sondei”, se arată într-un comunicat al ISU Satu Mare.

Pompierii au decis să asigure zona cu patru echipaje fără să fie întreruptă arderea până la momentul în care societatea care deţine sonda va asigura toate măsurile de securitate. În plus, salvatorii aflaţi în zona incendiului au primit echipamente suplimentare de protecţie, din cauza temperaturilor ridicate şi a zgomotului produs de incendiu.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri