Festivalul Medieval al Cetăţii Oradea, întoarcere în istoria fortăreţei

Data actualizării: Data publicării:
festival medieval

Cetatea din Oradea a oferit, la finalul săptămânii trecute, o veritabilă călătorie în istorie. Timp de trei zile, peste 200 de actori și 30 de meșteri au transforma fortăreața într-o aşezare medievală, unde au fost organizate demonstraţii de luptă, jonglerii cu foc sau momente de muzică și dansuri cu specific medieval. Astfel s-a derulat cea de-a treia ediţie a Festivalului Medieval al Cetăţii.

Demonstraţiile de luptă ale cavalerilor i-a impresionat mai ales pe cei mici.

„Căluții și călăreții, luptele cu cavaleri și tot aici este pregătit, este frumos! M-au impresionat căluții și călăreții aceștia talentați."

„-Mi-a plăcut, a fost super!
-Dar ce s-a întâmplat aici, ce ai văzut?
-Păi..a dat, a alergat cu caii aici și au dat cu steagul.”

Spectacolul cavalerilor a deschis Festivalul Medieval al Cetății Oradea. Atmosfera de Ev Mediu a fost redată cu ajutorul unor ateliere de meşteşuguri, de reconstituiri ale unor bătălii şi de concerte ori activități pentru copii.

„Este un festival deosebit, este poate unul din cele mai bune din țară și din partea asta de Europa, pentru că iată atmosfera, iată zona taberelor”, a remarcat Sergiu Galiș, participant la festival.

„Avem spectacole pentru copii, spectacole cu muzică, cu dans, cu jonglerii, după cum vă spuneam. Anul acesta este prima oară când vin la festivalul de la Oradea, sunt impresionat de ceea ce am văzut până acum”, spune Sebastian Vâlcea, participant la festival.

A fost cea de-a treia ediție a Festivalului Medieval al Cetății Oradea.

„De dimineață, de la ora 10, până seara, la ora 23, oamenii pot participa la diferite activități, pornind de la ateliere, concerte de muzică medievală, până la concerte pe scena principală”, a detaliat Mihai Jurca, organizator al evenimentului.

Festivalul s-a încheiat duminică.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri