Sari la conținut

FOTBAL. Adio, Luceafărul! Echipa a fost retrasă din campionatul ligii a doua

Bihorul a intrat din această dimineaţă în istoria neagră a fotbalului românesc. Ameninţaţi cu amenzi drastice pentru startul slab de campionat, jucătorii Luceafărului au avut parte la primul antrenament al zilei de o veste şi mai şocantă. Au fost anunţaţi că echipa a fost retrasă din campionat şi din acest moment sunt liberi de contract.

Decizia ce lasă judeţul Bihor, pentru prima dată în istoria sa, fără reprezentantă la nivelul primelor trei eşaloane valorice în România, a venit la mai puţin de 24 de ore de la cea de-a treia înfrângere suferită de echipă.

“În urma rezultatelor dezastruoase s-a decis retragerea echipei din campionat. Am pornit cu un obiectiv şi am ajuns ciuca bătăilor. Am anunţat Federaţia că nu ne vom prezenta la meciul de sâmbătă, cu FC Argeş, şi urmează ca în următoarele zile să facem demersurile necesare la FRF pentru retragere. Domnul Blidaru, ca unic finanţator a luat decizia aceasta şi este irevocabilă. Poate dacă am fi bătut miercuri, lucrurile ar fi stat altfel”, a declarat pentru Digi24 Oradea, directorul sportiv al CS Luceafărul, Cristian Sabău.

Retragerea Luceafărului vine la un an şi jumătate după ce FC Bihor a fost declarat falimentar.

Redactor: Nicolae Mihalcea