Sari la conținut

Gest de omenie | Datorită unui student, o orădeancă şi-a recuperat banii pierduţi

O orădeancă şi-a recuperat portmoneul în care se afla o importantă sumă de bani, datorită spiritului civic de care a dat dovadă un tânăr student. Acesta a găsit portofelul plin cu bani şi acte şi l-a predat Poliţiei Bihor.

foto cu caracter ilustrativ

Andrei Cristea, un beiuşean de 18 ani, se afla duminică, 17 decembrie, la ora 17, într-o parcare din Oradea. Acolo a observat, căzut pe asfalt, un portmoneu în care se afla o importantă sumă de bani, atât în lei, cât și în euro, alături de actele de identitate ale proprietarei.

Studentul s-a dus imediat la Inspectoratul de Poliție Bihor, unde a predat portmoneul pe care tocmai îl găsise. În aceeași seară, polițiștii au găsit-o pe proprietara valorilor şi au făcut demersurile ca aceasta să-şi recupereze banii şi actele.

„Poliția bihoreană îi mulțumește pe această cale tânărului bihorean pentru spiritul civic și conștiința demonstrate. Tânărul a declarat că și-ar dori ca și alți oameni, puși într-o situație similară, să procedeze asemenea lui, certificând astfel că tinerețea şi maturitatea nu sunt legate atât de ani, cât de sufletul omului, educație și bun simț”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Bihor.

Oamenii legii menţionează că în ultima perioadă au întâlnit tot mai desc astfel de gesturi de generozitate și moralitate.

Editor web: Adrian Laboş