Grădiniţele, neîncăpătoare pentru clasa zero

Data publicării:
gradinite-55764

Chiar dacă mulţi părinţi şi-ar fi dorit să-şi lase copiii la grădiniţă, reprezentanţii învăţământului preşcolar din Oradea spun că nu e posibil.. din lipsa spaţiului.

"Solicitarea şi numărul de locuri care sunt destinate grupelor mici şi chiar copiilor care până acum nu au frecventat grădiniţa este atât de mare şi solicitant", spune inspectorul responsabil de învăţământul preşcolar, Voichita Vancu.

"În momentul când clasa pregătitoare ar rămâne în grădiniţă, unul din cadrele didactice din grădiniţă nu-şi mai are loc ca încadrare în statul de funcţie al unităţii", spune Georgeta Druta, directorul Grădiniţei nr.27 din Oradea.

"Clasa pregătitoare are doar o normă, un post, un învăţător calificat. Dacă ar fi în grădiniţă cu program prelungit, acolo implicit ar trebui să mai existe un cadru didactic după masă",spune inspectorul responsabil de invatamantul prescolar, Voichita Vancu.

În şcoli, situaţia e aproape aceeaşi. Directorii spun că deja au primit nenumărate solicitări şi chiar se tem că nu vor face faţă cererilor părinţilor.

"Şcoala noastră este pregătită să primească numărul de clase pe care ni l-am propus. Avem deja o estimare destul de clară, tare mi-e frică că nu-i vom putea înscrie pe toţi care doresc să vină la unitatea noastră", spune directorul Scolii Generale "Dacia" din Oradea.

Unii părinţii cred că alternativa formarii classelor pregătitoare in gradinita ar fi fost mult mai bună.

Înscrierile în clasa zero vor începe la începutul lunii aprilie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri