Ilie Bolojan, președintele PNL Bihor: Sunt puține șanse ca actualul Guvern să cadă

Data publicării:
Bolojan conferinta PNL Bihor

"Sunt foarte puţine şanse ca actualul guvern să cadă printr-o moţiune de cenzură" - este opinia președintelui PNL Bihor, Ilie Bolojan. Invitat vineri dimineață la Interviurile Europa FM, liderul liberal a explicat că atât timp cât nu sunt suficient de mulți nemulțumiți în PSD, iar ALDE și minoritățile rămân alături de social-democrați, Cabinetul Dăncilă va rămâne la Palatul Victoria. Comparând lucrările de infrastructură din România și Ungaria, Bolojan a fost tranșant: "În anul Centenarului, noi, cei din Oradea, ne unim cu Budapesta, prin autostradă".

„Rămânerea Guvernului Dăncilă nu dă o perspectivă bună pentru România şi atunci căderea acestui guvern, din punctul meu de vedere, ar fi un lucru bun pentru ţara noastră”, a declarat Ilie Bolojan, președintele PNL Bihor, care a explicat de ce sunt puține șanse ca Guvernul să cadă:

„Opoziţia fără să adune voturi din altă parte sau de la parlamentarii PSD nemulţumiţi sau de la parlamentarii ALDE sau de la UDMR şi minorităţi, nu are suficienţi parlamentari pentru a trece o moţiune. Prin urmare, cât timp nu se face o masă critică de nemulţumiţi în Partidul Social Democrat sau cât timp ALDE şi minorităţile rămân alături de PSD în termeni reali, sunt foarte puţine şanse ca actualul guvern să cadă printr-o moţiune de cenzură.”

Întregul INTERVIU poate fi vizionat AICI.

Ilie Bolojan s-a referit și la banii pe care România îi putea investi în proiectele de infrastructură, dar i-a pierdut.

„Din incapacitate administrativă, din prostie, din frică de răspundere, România a pierdut în exerciţiul financiar trecut aproximati...cred că 1,5 -2 miliarde de euro, nu ştiu exact suma, (...) cea mai mare parte fiind pe partea de infrastructură rutieră.”

„Nu sună bine, dar în anul Centenarului, noi ne unim cu Budapesta, cei din Oradea, cu autostrada, pentru că Guvernul Ungariei este cu autostrada la graniță. Venind cu infrastructura rutieră, automat distanțele s-au scurtat, cu ghilimelele de rigoare, în timp și investițiile importante au venit în estul Ungariei - vezi BMW, ultima investiție importantă, la 60 de kilometri de Oradea”, a mai spus Ilie Bolojan.

Redactor: Bianca Firezar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri