Sari la conținut

Imprimante, scanere și proiectoare - vedetele unui târg de tehnologie la Oradea

Una dintre cele mai mari firme IT din lume a prezentat un sistem care identifică o persoană prin scanarea vaselor de sânge din palmă. Tehnologia, spun specialiştii, este mult mai eficientă decât amprentarea.

"Acest echipament vă citește aproximativ 5 milioane de puncte din circulația sanguină de pe mână. Oferă securitate din punct de vedere a faptului că nu există pe pământ două persoane care să aibă aceeași circulație sanguină", susţine Ștefan Munteanu, reprezentantul unei firme de IT.

Alți specialiști au venit cu o altă ofertă: proiectorul inteligent care poate înlocui tabla și se conectează la telefoanele elevilor.

"Aici avem un meniu care ne ajută să trecem din modul tablă în modul proiector propriu zis sau să ajutăm copii să deseneze. Copii pot participa pot desena, pot face orice fel de adnotări pe tablă", a explicat Alina Silvestru, reprezentant al unei firme.

Pentru marile firme a fost propusă imprimanta care pot printa neîntrerupt 75 de mii de coli color și alb negru folosind doar 20% din energia electrică consumată de imprimatele clasice. In schimb cerneala acesteia...

"Este rezistentă la apă, la marker, la zgârâieturi, dar este și o cerneală rezistentă 100 de ani într-o arhivă."

Noile tehnologii au atras farte mulți vizitatori.

"Ca orice client ce am venit aici sunt interesat pentru noile tehnologii, chestii de IT."

"Ne-a impresionat tot ce am văzut la imprimante la soluțiile de securitate."

"De târguri avem nevoie ca să facem schimbul de informație intre cei care prezintă tehnologia, producătorii de tehnologie și consumatori. În tehnologie, dacă nu te miști și nu te informezi o lună de zile ai pierdut un pic pasul", consideră Ciprian Sabău, organizator Solitech.

Târgul Solitech de tehnologie a informației este la a treia ediție.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi