ÎNOT. Orădeanca Ingrid Huszar, 14 medalii la "naționalele" în bazin scurt

Data actualizării: Data publicării:
ingrid huszar

La doar 15 ani orădeanca Ingrid Huszar şi-a confirmat încă o dată statutul de cea mai bună înotătoare din România, cel puţin la nivelul juniorilor. Sportiva s-a întors de la Campionatele Naţionale în bazin scurt, desfăşurate în weekend la Miercurea Ciuc, cu nu mai puţin de 14 medalii cucerite la toate cele trei categorii de vârstă: juniori, tineret şi seniori.

"Mă bucur foarte mult pentru ea pentru că înseamnă că poate şi s-a mobilizat foarte bine. A demonstrat încă o dată că merită locul unde e şi în cadrul lotului olimpic de juniori", spune Cristina Madău, antrenoare Crişul Oradea.

Pe lângă salba de medalii, Ingrid a reuşit să stabilească un nou record naţional, în proba de 100 de metri bras, cu timpul de 1 minut, 10 secunde şi 35 de sutimi. Pentru orădeancă a fost al şaselea record din acest an.

„Asta contează cel mai mult, mai mult decât medaliile. Pentru că sigur, sperăm şi visăm toţi să o vedem la olimpiada mare", susține Ionel Bungău, director Crişul Oradea.

Cele mai strălucitoare medalii au fost obţinute de Ingrid în proba junioarelor, unde a bifat şase titluri în probele de bras şi mixt. La seniori, orădeanca și-a trecut în cont două medalii de argint şi una de bronz.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri