Elevii români au câștigat o medalie de aur și 3 de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori

Data actualizării: Data publicării:
406067946_735588991939142_5774205575521236850_n
Echipa reprezentativă a României a fost găzduită la Craiova, probele desfăşurându-se la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”. Foto: Ministerul Educației - România/ Facebook

România a obţinut o medalie de aur şi trei de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori, transmite Agerpres.

„O medalie de aur şi trei de argint pentru echipa reprezentativă a României la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori”, a anunţat Ministerul Educaţiei, pe Facebook.

În perioada 25 - 28 noiembrie, Macedonia de Nord, cu sprijinul României, prin Ministerul Educaţiei şi Societatea pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică, a organizat a XVI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori (JBOI), cea mai veche competiţie internaţională de informatică pentru această categorie de vârstă.

Competiţia s-a desfăşurat în format online.

Echipa reprezentativă a României a fost găzduită la Craiova, probele desfăşurându-se la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”.

Medalia de aur a fost obţinută de Matei Neacşu de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, iar argintul i-a revenit lui Luca Valentin Mureşan - Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Satu Mare, Andrei Paul Iorgulescu - Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” Bucureşti şi lui Roland Petrean, Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău.

Echipa a fost coordonată de reprezentanţii Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică, care a asigurat selecţia şi pregătirea lotului: prof. Marius Nicoli - Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” Craiova, director general SEPI, şi student Liviu Silion, Universitatea „Babeş Bolyai” Cluj-Napoca, membru SEPI.

„Felicitări elevilor şi profesorilor! Recunoştinţă celor ce susţin performanţa în educaţie!”, a transmis ministerul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri