Inspectorul şef al IŞJ Bihor a fost demis

Data publicării:
inspectoratul Scolar Bihor

Ministrul Educaţiei a declarat că, în judeţul Bihor, membrii Comisiei judeţene de admitere au găsit şi o nouă accepţiune a noţiunii de "gemeni". Astfel au fost aprobate trei transferuri din acest motiv, deşi elevii erau fraţi născuţi în ani diferiţi.

"La Bihor, inspectorul general a fost demis din funcţie pentru că am considerat că nu poate asigura un management conform aşteptărilor şi cercetarea disciplinară se derulează în continuare cu membrii comisiei de admitere, fiind sesizate în paralel organele de cercetare penală", a afirmat Cîmpeanu.

În ultimele săptămâni inspectoratul școlar a fost verificat de corpul de control al ministerului în urma suspiciunilor de fraudă la repartizarea computerizată. inspectorii de la București au interogat comisia de admitere din Bihor și au verificat mai multe acte pentru a stabili dacă transferurile făcute la licee sunt sau nu legale.

Atribuțiile lui Nicolae Avram au fost preluate temporar de Codruța Bogdan până la organizarea unui concurs pe post. În cursul după-amiezii de joi, ministrul Educaţiei a emis un nou ordin prin care inspector general al învăţământului din Bihor a fost numit Alin Novac. Mandatul acestuia expiră pe 31 august.

Redactor: Florina Fofiu
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri