Sari la conținut

Intervenţie în apa îngheţată. Scafandrii au căutat o persoană care a căzut în Crişul Repede

Crişul Repede a făcut prima victimă în 2017. Doi tineri au văzut cum o persoană a căzut în apele îngheţate ale râului şi după câteva secunde a dispărut la fundul apei. Mai bine de o oră au încercat pompierii militari să recupereze trupul. Căutările s-au oprit pentru că vremea nu permite efectuarea scufundărilor.

6

Apelul a fost înregistrat prin sistemul de urgenţă 112 în jurul orei 13. Doi tineri au anunţat că o persoană a căzut în apele Crişului Repede în zona Podului Intelectualilor. Potrivit martorilor, după câteva secunde, victima a intrat sub stratul de gheaţă şi nu a mai ieşit la suprafaţă. Aceştia nu au putut să ofere şi alte semnalmente cu privire la vârsta, îmbrăcămintea sau sexul persoanei înecate.

La faţa locului au ajuns în scurt timp mai multe echipaje de pompieri, dar şi o autospecială SMURD. După ce au verificat zona, salvatorii au chemat scafandrii.

Pentru început, unul dintre scafandri a intrat în apa îngheţată pentru a vedea condiţiile de intervenţie. Cum stratul era foarte gros a fost nevoie de o targă care să îl ducă până în mijlocul râului.

La scurt timp, pe apă a fost lansată şi o barcă pneumatică dotată cu instrumente care să spargă gheaţă şi să verifice adâncimea. Salvatorii au îndepărtat mai multe sloiuri, dar nu au reuşit să descopere nimic.

Vazând ca nu pot înainta în niciun fel, scafandrii au întrerupt căutarile.

"Nu am putut să facem scufundări din cauza faptului că este gheaţa foarte mare şi noi nu avem voie să ne scufundăm sub gheaţă, e şi un curent foarte puternic. Stratul de gheaţă e cam de 20-30 de centimetri. Vizibilitate nu prea există, apa e murdară ca de obicei", a explicat plutonierul-major Cristian Sabău, scafandru în cadrul ISU Crişana.

"Pompierii militari au intervenit cu barca, cu căngile din dotare şi chiar cu targa şi acolo unde acest lucru nu era posibil", susţine căpitanul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Căutarile vor fi reluate în următoarele zile în funcţie de temperatura de afară.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Robert Rezmuves | Foto: ISU Crişana

Pe aceeași temă