La Cavnic, în căutarea zăpezii. Administratorii pârtiilor pornesc tunurile de zăpadă în fiecare noapte

Data publicării:
partie cavnic

"În lipsa ninsorilor, administratorii de pârtii din Maramureș fac eforturi considerabile. Noapte de noapte pornesc tunurile pentru a produce zăpadă artificială", relatează Izabela Jurasko, reporter Digi24 Oradea.

"Am avut noroc că în ultimele 4 zile am prins temperaturi negative și asta ne-a permis să facem zăpadă artificială pe timpul nopții și să îmbunătățim stratul existent", susţine Oana Poenar, marketing managerul unei pârtii din Cavnic.

Zăpada artificială implică însă costuri financiare foarte mari pentru administratorii de pârtii. Merită tot efortul, spun aceștia, mai ales când turiștii vin la Cavnic de la sute de kilometri distanță.

"Noi nu simțim că ei fac eforturi pentru ca în fiecare dimineață pârtia e ireproșabilă și săptămâna trecută am avut parte și de puțină zăpadă de la Doamne-Doamne. Așa că, dacă ei fac eforturi, noi le mulțumim că…de văzut, nu se vede. Totul e ok", spune Diana Istrate, turistă din Arad.

Deși are 72 de ani, Tiberiu Campo este neobosit. Schiază de peste 6 decenii și a venit la Cavnic din judeţul Cluj. 

"- Cum e pe pârtie?
- E singurul loc unde mai găsim zăpadă. E fain! Dacă plăcerea e cum e, la 100 de ani…am promis că până la 100 nu mă las!"

La Cavnic sunt 7 pârtii de toate care măsoară în total 9 kilometri. Pe toate se schiază în condiţii foarte bune astfel că, și atunci când lipsesc ninsorile, turiștii se pot bucura în voie de sporturile de iarnă.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri