Let's do it, Bihor: 11 mii de voluntari implicaţi şi 120 de tone de deşeuri adunate

Data publicării:
Hinchiris

Cei mai mulţi voluntari, peste 8500, au fost elevi de la 120 de şcoli din Bihor. Potrivit datelor strânse de organizatori, la acţiune au participat şi profesori, persoane asistate social, reprezentanţi ai autorităţilor locale, dar şi aproape 800 de persoane care s-au înscris pe pagina de internet a proiectului ori pe e-mail.

În cele 190 de zone curăţate de voluntari au fost colectaţi 14.188 saci ce au reprezentat aproape 120 tone de deşeuri. Din cele 101 primării din judeţ, 90 şi-au arătat susţinerea faţă de acţiunea de salubrizare.
Potrivit organizatorilor, mai multe personalităţile publice au fost implicate în promovarea proiectului prin mesaje de susţinere. Printre acestea s-a numărat şi Laura Breb, realizatoarea emisiunii „Recrutat în Crişana", de la Digi24 Oradea. 

Coordonatorul proiectului, Mihai Pop, a remarcat, într-un comunicat, implicarea de care au dat dovadă bihorenii în acest an: „Ne-am depăşit obiectivele şi am constatat că motivaţia oamenilor este cu fiecare an mai puternică, iar aceştia conştientizează impactul implicării lor, dovadă stând cele 119 tone de deşeuri care au fost colectate. Sperăm ca anul viitor, un număr şi mai mare de oameni să-şi facă simţită prezenţa, iar de acum în zece ani, în locurile în care existau deşeuri, să fie doar zone destinate plimbărilor. Atunci, nu vom mai avea marea curăţenie naţională, ci marea promenadă naţională."

În cinstea voluntarilor, organizatorii acţiunii Let's do it, Romania! pregătesc o gală de premiere, care se va desfăşura pe 6 noiembrie, în sala Traian Moşoiu a Primăriei Oradea.

editor web: Adrian Laboş

foto: Let's do it, Romania! - echipa Bihor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri