Liceeni pe băncile Penitenciarului

Data publicării:
liceeni penitenciar 200913

Penitenciarul din Oradea şi Inspectoratul Școlar Bihor au demarat un proiect de școlarizare a deținuților, astfel ca în momentul eliberării aceștia să absolve cel puțin 9 clase. 

"Au fost întreprinse demersuri de înființare a clasei a IX-a în penitenciar. Cursurile se derulează respectând programa școlară a învățământului special. La aceste cursuri de școlarizare participă un număr de 16 deținuți", a precizat Adina Bârda, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranță Oradea.

Cursurile vor fi ținute de opt cadre diractice de la Liceul Tehnologic ,,George Barițiu", iar elevii vor avea chiar și un diriginte.

"Urmez clasa a IX-a pentru că vreau să învăț mai multe despre școală, să învăț să am o meserie, să mă duc afară, să încep să lucrez, să am o viață bună", spune Alin Mihai, deţinut la Penitenciarul din Oradea.

La finalizarea cursurilor, deţinuţii vor primi un act care va atesta nivelul de studii. În penitenciarul din Oradea, 48 de persoane sunt înscrise la cursurile primare, gimnaziale și liceale.

reporter: Cristina Nistor
operator: Darius Pop

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri