MARAMUREŞ. O femeie a fost lovită de ambulanță pe trecerea de pietoni

Data publicării:
Ambulanta

Pe imagini se vede cum femeia observă prea târziu autoutilitara, care avea pornite doar semnalele luminoase, apoi o ia la fugă.

Şoferul a încercat să evite accidentul, dar nu a reuşit.

"O femeie de 61 de ani a fost surprinsă și accidentată pe trecerea pentru pietoni de pe Strada Gutinului de o ambulanță ce avea pornite semnalele luminoase. Șoferul ambulanței a fost testat cu aparatul etilotest și s-a constatat că nu se afla sub influența băuturilor alcoolice", a precizat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Maramureş.

Salvarea venea dinspre Vişeu de Sus şi se deplasa de urgenţă spre Spitalul Judeţean din Baia Mare, cu un pacient care suferise un accident vascular cerebral. Imediat, echipajul ambulanței a oprit și i-a acordat primul ajutor victimei, aşa cum prevede protocolul în astfel de cazuri.

Potrivit noului Cod Rutier însă, orice autovehicul care se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență are prioritare de trecere doar cu semnalele sonore și luminoase în funcțiune.

"- Ambulanța avea semnale luminoase, acustice?
- Avea, avea.
- Și luminoase și acustice?
- Da…dar nu mergea sonorul", susţine un martor.

"Nici nu a frânat, nici nimic… numai a lovit-o. Cred că nu a fost atent șoferul de pe salvare. Mai mult ca sigur!"

"Femeia care a traversat strada nu s-a asigurat. Eu, dacă văd salvarea sau orice mașină, mă opresc, nu trec drumul."

Victima a fost preluată de SMURD și transportată la Spitalul Județean din Baia Mare.

"Pacienta se află internată în secția de Ortopedie a Spitalului Județean. Viața nu este pusă în pericol. Ea a suferit multiple fracturi, dar este în afara oricărui pericol", a precizat Sorina Pintea, managerul Spitalului Judeţean Baia Mare.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri