Măsuri împotriva aglomerației la frontieră

Data actualizării: Data publicării:
vama bors

O dată cu minivacanța de Sfânta Maria se aglomerează traficul în vămile din vestul țării. În această perioadă, sute de mii de persoane tranzitează punctele de graniță cu Ungaria. Polițiștii de frontieră au luat măsuri pentru a reduce timpii de așteptare și le recomandă șoferilor să folosească aplicația traficonline, disponibilă pe pagina de internet a instituției.

"S-a suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea acestora. Este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora. În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, iar cele mai mari valori de trafic se vor înregistra în punctele Borş şi Nădlac II, recomandăm participanţilor la trafic utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest şi sud", a declarat comisarul-șef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

La frontiera româno-ungară sunt operaţionale 11 puncte rutiere de trecere şi, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în țară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 52/54 de benzi de control pe sens.

"Participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicaţia Trafic Online, ce poate fi accesată pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp", a precizat comisarul-şef Bondar.

Anul trecut, în perioada minivacanței de Sfânta Maria au trecut frontiera peste 310.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, din care aproximativ 160.000 pe sensul de intrare în ţară şi 150.000 pe sensul de ieşire din ţară, şi peste 105.000 mijloace de transport.

Cele mai tranzitate punct de frontieră au fost Nădlac II cu peste 140.000 persoane şi Borş, unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 100.000 persoane.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri