Sari la conținut
News Alert

Moarte suspectă în Baia Sprie. O adolescentă de 16 ani, găsită moartă 

UPDATE: Potrivit presei locale, fostul prieten al tinerei a recunoscut că el a ucis-o. Ar fi declarat că era băut în acel moment şi nu a realizat ce face. Lui i se va face un control psihiatric, pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ.


Fata în vârstă de 16 ani a plecat vineri după-amiaza cu mai multe prietene la patinoarul din Baia Mare. În jurul orei 20.30 a fost înregistrată de camerele de supraveghere din oraş cum se îndrepta spre casă, singură. Când mai avea 200 de metri pâna la domiciliu a ieşit din raza camerelor şi nu se mai ştie ce s-a întâmplat cu ea.

Părinţii au sunat-o toata noaptea şi, pentru că nu au primit niciun răspuns, au început să o caute. Dimineaţa au anunţat dispariţia la Poliţie. În jurul orei 10:30, un localnic a alertat anchetatorii că a găsit o persoană decedată. S-a stabilit că e vorba chiar de adolescenta dispărută; imediat s-a constituit echipa de cercetare, condusă de un procuror criminalist.

Deocamdată, investigatorii s-au ferit să declare dacă este vorba despre o crimă sau nu. În schimb, localnicii nu se feresc să discute despre această posibilitate. ipoteza acestei fapte. De altfel, un tânăr de 18 ani din Baia Sprie, fostul iubit al tinerei, a fost dus la sediul Poliţiei pentru audieri. Însă, el a negat vehement orice implicare.

Criminaliştii au facut cercetări la locul unde a fost găsită tânăra. Corpul neînsufleţit a fost transportat la morga Spitalului Judeţean Baia Mare pentru efectuarea stabilirea cauzei decesului.

Reporter/operator: Kristi Kosa
Editor web: Adrian Laboş