Sari la conținut

Moment de reculegere pentru fetița ucisă în Baia Mare

Povestea Esterei, copila de 5 ani care a fost violată și omorâtă luni seara în Baia Mare, a stârnit un val de emoţii în rândul locuitorilor orașului. Sensibilizați de sfârșitul tragic al micuței, peste 50 de oameni s-au strâns vineri seară pentru un moment de reculegere, chiar în ziua în care fetița a fost înmormântată. În vreme ce criminalul este încă liber, primarul orașului anunță drept recompensă 10 mii lei pentru cel care ajută la prinderea lui.

6

"Ca părinte am fost în stare de șoc. Copilul ăla de 5 ani n-a avut nicio șansă. Noi, societatea, suntem răspunzători de ceea ce s-a întamplat cu un copil de 5 ani", spune o localnică.

Cu o furie interioară greu de stăpânit, rugăciuni și lumânări aprinse. Peste 50 de locuitori din Baia Mare au comemorat amintirea Esterei, copila violată și omorâtă luni seara într-o clădire părăsită din apropierea casei.

"Ne-am adunat pentru a ne ruga o secundă, un moment, pentru ca Dumnezeu să ne lumineze și să ne lăsăm luminați ca să nu se mai întâmple răul. Estera, la 5 ani, a murit groaznic, dureros de groaznic, înfiorător de groaznic", spune un preot catolic.

"Împărtășim durerea, emoția… Este trist, dar trăim în această realitate care este și cu bune și cu rele. Este foarte trist că s-a întâmplat, este o pierdere pentru comunitate și familie ireparabilă", consideră un localnic.

La 5 zile de la vestea care a cutremurat țara, criminalul este încă în libertate. Anchetatorii așteaptă rezultatul probelor trimise la Institutul de Medicină Legală din București pentru a afla ADN-ul lui. Deși au fost audiați mai mulți suspecți, nimeni nu a fost reținut până acum.

În Baia Mare e în continuare stare de alertă. Primarul orașului, Cătălin Cherecheș, a anunțat și o recompensă: 10 mii de lei, indemnizația lui pe o lună, pentru cel care ajută la prinderea făptașului.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Pe aceeași temă