SUA sunt în alertă maximă după amenințările Iranului. Un atac semnificativ „este inevitabil” 

Data actualizării: Data publicării:
US President Joe Biden visits site of Francis Scott Key Bridge collapse
Foto: Joe Biden, președintele SUA / Sursa foto: Profimedia Images

Statele Unite sunt în alertă maximă și se pregătesc pentru un posibil atac al Iranului care să vizeze activele israeliene sau americane din Orientul Mijlociu, ca răspuns la atacul Israelului asupra ambasadei Iranului din Siria, a declarat vineri un oficial american.

„Suntem cu siguranță într-o stare de vigilență ridicată”, a spus oficialul confirmând un raport CNN care spunea că un atac ar putea avea loc în săptămâna viitoare, scrie Reuters.

SUA se află în alertă maximă și se pregătesc activ pentru un atac „semnificativ” care ar putea avea loc de îndată, de către Iran, care vizează bunurile israeliene sau americane din regiune, ca răspuns la atacul israelian de luni la Damasc, care a ucis comandanți iranieni de vârf, a declarat un înalt oficial al administrației Biden, scria vineri CNN.

Avioane de război suspectate israeliene au bombardat luni ambasada Iranului din Damasc într-o lovitură care a ucis un comandant militar iranian și a marcat o escaladare majoră a războiului Israelului cu adversarii săi regionali.

Corpul Gărzii Revoluționare Islamice din Iran a transmis că șapte consilieri militari iranieni au murit în atac, inclusiv Mohammad Reza Zahedi, un comandant superior al Forței sale Quds, care este o elită străină de spionaj și braț paramilitar.

Iranul a declarat că își rezervă dreptul „de a lua un răspuns decisiv”.

Președintele american Joe Biden a discutat joi despre amenințarea Iranului într-un apel telefonic cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

"Echipele noastre au fost în contact regulat și continuu de atunci. Statele Unite sprijină pe deplin apărarea Israelului împotriva amenințărilor din partea Iranului", a declarat un oficial înalt al administrației Biden.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri