Alerte de raid aerian în jumătate din regiunile Ucrainei. Rușii au bombardat Cernihiv. Sunt morți și răniți

Data actualizării: Data publicării:
cernikiv
Primarul interimar al orașului Cernihiv, Oleksandr Lomako, a declarat că rachetele rusești au vizat o clădire de opt etaje. Sursa foto: Profimedia Images

Trei rachete rusești au zguduit centrul orașului Cernihiv, unde au fost uciși și răniți mai mulți civili. Autoritățile ucrainene au emis o avertizare de raid aerian în nouă regiuni nordice și centrale din Ucraina, după ce în această dimineață ar fi avut loc un atac ucrainean pe un aerodrom din Crimeea unde rușii își țin elicoptere de atac.

Primarul interimar din Cernihiv a spus că cel puțin 14 persoane au fost ucise de bombardamentul rușilor cu rachete, scrie BBC.

Atacul a avut loc la câteva ore după ce un atac ucrainean asupra unui aerodrom militar rus din Crimeea ocupată ar fi provocat mai multe explozii puternice și un incendiu.

La Cernihiv, primarul interimar Oleksandr Lomako a declarat că rachetele rusești au vizat o clădire de opt etaje pe care a descris-o drept infrastructură socială într-o zonă dens populată. A fost lansat și un apel pentru ca cetățenii să vină să doneze sânge.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Forțele Aeriene Ucrainene au avertizat că există pericol de atac cu rachete și în alte regiuni, scrie Pravda.

„Atenție: Regiunile Sumi și Cernihiv, [orașul] Kiev și Regiunea Kiev – pericol de rachete! Și regiunile Cerkasy și Poltava”, au transmis autoritățile ucrainene, marți dimineață.

Civilii sunt îndemnați să se adăpostească atunci când este emis un astfel de avertisment.

O avertizare de raid aerian a fost emisă și în alte regiuni centrale și în sudul Ucrainei la ora 09,04 în această dimineață, după ce forțele aeriene ucrainene au observat că aeronavele tactice rusești sunt active pe fronturile de est și de sud-est și există amenințarea cu lovituri cu rachete.

Avertismentul de raid aerian este încă în vigoare în regiunile sudice și centrale ale Ucrainei.

În august 2023, forțele ruse au vizat centrul orașului Cernihiv, ucigând șapte persoane, inclusiv un copil de șase ani, și rănind aproximativ 180 de persoane, conform Kiev Independent.

Regiunea Cernihiv este situată la granița de nord a Ucrainei cu Rusia și a fost invadată și parțial ocupată în timpul începutului războiului pe scară largă al Rusiei în februarie 2022. Forțele ruse s-au retras din Cernihiv în aprilie 2022, dar din cauza apropierii de graniță, regiunea a fost atacată aproape zilnic.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri