Sari la conținut

O avarie la CET a lăsat Oradea fără căldură în locuințe

"Se lucrează în foc continuu la eliminarea acesteia, urmând ca revenirea să se facă în cel mai scurt timp posibil", au transmis reprezentanţii societăţii Termoficare.

Aceasta nu este, însă, singura problemă pe care orădenii o au în acest an cu încălzirea. Mai multe persoane au reclamat că nu au apă caldă, iar caloriferele sunt reci. Reprezentanţii Termoficare au transmis că aceste probleme sunt cauzate de lucrările care se fac la magistralele 1, 2 şi 3 din oraş.

În cazul înlocuirii conductelor de la magistrala 2, în zona Şoselei Borşului, sunt afectaţi „consumatori situați pe malul stâng al Crișului Repede, în sensul că la aceștia nu se poate asigura decât apa caldă de consum (PT 510, 511, 521, 820, 849, 862 și 913) iar în două cazuri (PT 872 și 875), din păcate, nici aceasta".

În cazul celorlalte două magistrale, folosirea provizorie a unor conducte din material plastic pe durata înlocuirii conductelor vechi ale racordurilor termice primare ale punctelor termice face ca locatarii să nu aibă decât apă caldă sau caloriferele să fie doar dezmorţite în apartamentele acestora.

„Această situație va fi depășită, aproape în totalitate, până la sfârșitul săptămânii viitoare, respectiv, 31 octombrie. După această dată vor mai rămâne doar două puncte termice cu racorduri primare provizorii: PT 115 și PT 121. Acestea vor fi finalizate până în 7 noiembrie, până atunci dublându-se însă debitul de agent termic primar către ele", se arată în comunicatul societăţii Termoficare.

Editor web: Adrian Laboş