O clinică vegetariană, unică în România, se va deschide la Şuncuiuş, în judeţul Bihor

Data publicării:
clinica vegetariana

Clinica vegetariană se va deschide în localitatea bihoreană Şuncuiuş. Modulele din fibră de sticlă, unde vor fi trataţi pacienţii, au fost donate de o familie de nemţi care s-au vindecat de anumite boli după ce au urmat tratamentul naturist prescris de medicul Doru Laza. În centrul de tratament, care se va deschide anul viitor, bolnavii vor rămâne internaţi maximum două săptămâni şi vor putea fi tratate bolile digestive, cele cardiovasculare sau hepatita.

Dr. Doru Laza, medic naturist: "Din punct de vedere terapeutic pot să spun că Dumnezeu a creat pentru fiecare boală cel puţin o plantă, şi din acest punct de vedere merită să valorificăm, să promovăm această terapie alternativă cum este cunoscută în medicină."

Printre sutele de pacienţi trataţi de medicul bihorean se numără şi Florian Chirilă. În urmă cu aproape 14 ani a aflat de tratamentele naturiste, iar după ce a adoptat un stil de viaţă sănătos a scăpat de bolile care îi măcinau trupul.

"Am observat că după câteva luni de zile starea mea de sănătate care era afectată, în special organele digestive, ficatul, stomacul, sistemul de apărare era făcut praf s-au reactivat, s-au revitalizat şi de atunci, de 14 ani o să se împlinească în 2 ianuarie 2014 n-am mai fost la medic şi nu am mai consumat medicamente."

Conf. univ. dr. Luiza Demian, medic nutriţionist: "Alimentaţia vegetală îşi are locul foarte bine într-un anumit comportament alimentar, în anumite decade de viaţă. Nu aş sugera să trecem pe alimentaţie exclusiv vegetală un copil."

La Şuncuiuş, pacienţii vor fi trataţi în 16 serii pe an.

reporter: Florina Fofiu
operator: Gabor Szilagyi, Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri