O femeie de 89 de ani, salvată de pompieri din locuința în flăcări. Fiul victimei a suferit arsuri în timp ce încerca să stingă focul

Data publicării:
incendiu casa
foto generic: ISU Crișana

Intervenție salvatoare a pompierilor din Bihor. Militarii au reușit să o salveze la timp pe proprietara unei locuințe cuprinsă de foc, într-o comună din județ. Femeia de 89 de ani era imobilizată la pat într-o încăpere a casei.

incendiu casa
foto generic: ISU Crișana

Garda de pompieri din Sălard a fost anunțată de producerea incendiului printr-un apel la 112 făcut în dimineața de sâmbătă, 16 februarie, în jurul orei 8:50. Două echipaje de pompieri și unul de prim ajutor s-au îndreptat spre locuința în flăcări.

„Pompierii militari au procedat la localizarea și lichidarea incendiului ce se manifesta violent în holul locuinței și la salvarea, cu ajutorul unei perdele de apă creată pentru evacuarea de urgență, a proprietarei, în vârstă de 89 de ani, care era imobilizată la pat într- una din cele trei încăperi ale casei, care comunicau cu holul în flăcări”, a precizat maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.

Dacă femeia nu a fost rănită și a refuzat transportul la spital, paramedicii i-au acordat primul ajutor fiului acesteia, care a suferit arsuri în timp ce încerca să stingă focul înainte de venirea salvatorilor. În vârstă de 68 de ani, el a fost preluat de echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și transportat la a Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.

„Echipajele de pompieri au stins incendiul în limitele găsite, în aproximativ 10 minute de la primirea apelului, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la încăperile locuinței. Au ars un tablou electric, două elemente de mobilier aflate în hol și trei uși”, a anunțat maiorul Camelia Roșca.

Din primele verificări ale pompierilor, se pare că incendiul a pornit de la un cablu electric defect.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri