Sari la conținut

O zi la aquapark-ul Nymphaea Oradea, un complex de 20 de milioane de euro

O vizită la Oradea trebuie să includă o ieşire la cel mai modern aquaparc din nord-vestul României. Adulţi sau copii, turiştii se pot distra pe toboganele şi în bazinele amenajate în interiorul cupolei impresionante a ştrandului orădean. Pentru o relaxare completă, e recomandat să intraţi şi în zona de spa, pentru şedinţe de masaj, saună şi baie turcească.

Complexul a fost construit de municipalitate din fonduri europene.

"Întins pe şapte hectare, cu bazine interioare, exterioare şi terenuri de sport, aquapark-ul din Oradea este cel mai important obiectiv de acest gen din nord-vestul României", a transmis Bogdan Băcilă, reporter Digi24 Oradea.

Aquapark-ul Nymphaea din Oradea a fost deschis în urmă cu o lună. În fiecare weekend, capacitatea sa a fost aproape de maximul admis în incintă, datorită temperaturilor de vară de la finalul lunii septembrie. Odată cu răcirea vremii, turiştii trebuie să se mulţumească cu dotările interioare ale complexului.

"Avem să le oferim mai multe tipuri de saună, avem baie turcească unde le oferim cinci bazine cu apă la diferite temperaturi, de la 30 la 40 de grade, toboganele sunt cele mai atractive din aquaparcul nostru", a explicat Călin Ardelean, administratorul aquapark-ului.

Un adult plăteşte 50 de lei pentru o zi de distracţie în interiorul aquaparcului Nymphaea, respectiv 25 de lei pentru 3 ore. Copiii de până la 14 ani plătesc jumătate din această sumă.

"De la început, când ne-am gândit la construirea acestui aquapark am gândit ca şi cum trebuie să se autofinanţeze. Nu vrem sub nicio formă să trebuiască să subvenţionăm acest serviciu", susţine Florin Birta, viceprimar al municipiului Oradea.

Aquapark-ul Nymphaea oferă şi servicii de înfrumuseţare: manichiură, pedichiură, epilare, coafor. Cei care doresc să îşi rezolve urgenţele stomatologice o pot face în cabinetul de estetică dentară.

Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Robert Rezmuves