Sari la conținut
News Alert

Oradea caută „Omul de fier"

Fenomenul triatlon a luat amploare, iar cel mai bun exemplu în acest sens îl reprezintă triplarea numărului de participanţi, faţă de ediţia trecută.

„Anul acesta am ajuns la peste 300 de participanţi, care la o probă de triatlon spunem că este foarte bun", este de părere Jozsef Deme, organizatorul triatlonului.

Probele pe care „oamenii de fier" trebuie să le treacă sunt înot, ciclism şi alergare. Concurenţii vor înota 3.800 de metri, vor alerga 42,2 kilometri şi vor parcurge 180 de kilometri cu bicicleta. Pentru concurenţii înscrişi pe distanţa scurtă, traseele vor fi reduse la jumătate.

„Triatlonul lung, cum se numeşte, îl putem numi şi omul de fier. Se adresează tuturor, cine poate să ducă o pregătire destul de lungă ca să poţi termina o astfel de cursă", spune Deme. 

Sportivii care vor parcurge distanţele lungi în mai puţin de 16 ore vor fi desemnaţi "oameni de fier". Startul se va da la ora 7 dimineaţa, pe lacul de la Săldăbagiu de Munte, urmând ca proba finală, de maraton, să aibă loc în Parcul Brătianu.

reporter: Nicolae Mihalcea
operator: Tiberiu Catrişcău
editor web: Adrian Laboș