Sari la conținut

Orădenii au aflat ofertele de Paşte şi pentru sezonul estival la primul târg de turism din 2015

"Dacă vă achizitionaţi înainte de 31 martie o excursie în ţară sau în străinătate beneficiaţi de o reducere de 20-30%."

Acesta a fost imboldul care i-a adus pe orădeni la primul târg de turism al anului, organizat în Oradea. Cele mai căutate destinaţii de Paşte au fost cele din ţară, în zonele în care tradiţia încă se mai păstrează.

"În general e vorba de Maramureş, Bucovina care creează sărbători tradiţionale, încondeiere, ouă de Paşte, lucruri care ţin de domeniul bisericesc. Oamenii se regăsesc acolo, caută ce au avut în copilărie şi nu regăsesc în marile oraşe, unde totul înseamnă mall", explică Natalia Birău, reprezentanta unei agenţii de turism.

Clienţii au fost interesaţi şi de ofertele pentru sezonul estival.

"Vacanţa de vară este cea pentru care ne facem acum planurile, mai ales că până la 31 martie este perioada de early booking. După aceea preţurile vor începe să crească vertiginos în fiecare săptămână, motiv pentru care acesta este momentul cel mai bun să-ţi faci planuri vacanţa de vară", spune Mihai Dacin, organizatorul târgului.

Bugetul alocat pentru un concediu în perioada estivală depinde de locul în care alegeţi să vă petreceţi vacanţa. Cele mai căutate destinaţii de vară rămân Grecia şi Turcia.

Agenţiile de turism care oferă city-break-uri de Paşte spun că principalele destinaţii sunt Roma, Atena, Dubai şi Amsterdam. Dacă în capitala Olandei preţul mediu unui pachet este de 470 euro de persoană, în Dubai acesta ajunge aproape la 700 de euro şI include biletul de avion, 7 nopţi de cazare şi asigurare medicală.

Pentru preţuri de până în 250 euro de persoană se pot petrece sărbătorile pascale în Budapesta, Berlin, Dublin sau Bruxelles.

Reporter: Ana Maria Georgescu
Operator: Monica Pop
Editor web: Adrian Laboş