Sari la conținut

Parcările au adus Oradei 13,7 milioane de lei

Nu mai puţin de 13,7 milioane de lei au adus bugetului local taxele, abonamentele şi amenzile de parcare plătite în Oradea, anul trecut.

În creştere sunt veniturile realizate din SMS-urile trimise pentru parcări - peste 4 milioane şi jumătate de lei. În schimb, valoarea totală a amenzilor a scăzut, spun oficialii Direcţiei de Patrimoniu Imobiliar, şi a ajuns la aproape 1,8 milioane de lei.

În total, anul trecut această direcţie a Primăriei a avut venituri de peste 31 de milioane de lei din închirieri, parcări, terenuri ori vânzarea unor imobile.

Din aceşti bani, un milion de lei au fost cheltuiţi pentru reparaţii, locuri de joacă şi dotări noi la grădiniţe şi şcoli din Oradea. Cea mai mare sumă - aproape 22 de milioane de lei - a fost cheltuită pentru locuinţe, servicii şi dezvoltare comunală.

În acest an, Direcţia Imobiliară are în plan reparaţii şi investiţii la alte unităţi de învăţământ din oraş, reabilitarea clădirii Primăriei şi a faţadelor unor clădiri din centrul istoric al Oradei.

Redactor: Adrian Laboș
Operator: Norbert Hegedus