Sari la conținut

Prima întâlnire cu şcoala

Emotii mari pentru copiii care astăzi au început şcoala. Elevii din clasele pregătitoare din ţară au făcut cunoştinţă cu cei care timp de cinci ani le vor fi dascăli şi prieteni deopotrivă. Am urmărit şi noi povestea lui David, un băiat de 6 ani din Oradea, pentru care joaca va trece de azi pe locul al doilea.

David Duca are şase ani şi din acest an este elev în clasa zero, la o școalã din Oradea. Pregãtirile pentru acest important eveniment au început de mai mult timp și s-au încheiat duminicã seara.

"- Îmi zici ce ai pregătit pentru şcoală, de ce o să ai nevoie la şcoală?
- De nişte caiete, de un penar şi de un stilou. O să îmi fac prieteni noi."

"Cum a fost şi la grădiniţă, învăţătoarea o să ne zică de ce caiete o să aibă nevoie - bănuiesc că se va face comandă, uniforma la fel, ghiozdan, penar", spune Florina Duca, mama lui David.

Joaca cu fratele sãu va trece pe locul doi, iar școala va deveni o prioritate pentru David (foto jos).

"Sperăm, cu trecerea timpului, să se maturizeze, o să fie un exemplu pentru frăţiorul lui. Mă aştept să avem o învăţătoare foarte ok, care să îi iubească, să îi atragă prin dragostea ei, să îi înveţe, să îşi dea interesul", îşi doreşte mama lui David.

Luni dimineațã, emoțiile au fost la cote maxime.

"- M-am trezit, m-am îmbrăcat, m-am spălat pe dinţi şi am venit aici.
- Ce i-ai adus doamnei învăţătoare?
- Un buchet de flori", spune proaspătul elev.

Cu ghiozdanul în spate, David abia a aşteptat să îşi cunoască noii colegii, dar și pe doamna învățătoare.

"Vreau să se simtă bine în clasa lor, să ne simţim bine, să se bucure de şcoală şi să fie un an bun, plin de succese", spune Ancuţa Şuta, învăţătoare.

Clasa zero este obligatorie pentru toţi copiii care au împlinit vârsta de şase ani. Înscrierile pentru anul şcolar 2017- 2018 au început încã din februarie.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş