Prima parcare supraetajată din Oradea, gata în 2013

Data publicării:
stiri parcare

Unul dintre corpurile parcării este aproape gata. Acesta va avea subsol, parter şi trei etaje unde vor putea staţiona peste 200 de maşini.

"La ora asta lucrăm la corpul de birouri, ultimul nivel de diafragmă, iar la partea de parcare pe zona de accese lucrăm la cota plus 7,25, care este ultimul nivel pe zona respectivă", explică Ioan Tifor, şef de şantier.
Fiecare etaj al parcării va putea adăposti aproximativ 80 de maşini iar intrarea se va face de pe strada Gheorghe Dima de unde ne aflăm noi acum. Când va fi gata clădirea de birouri va avea deasupra o terasă verde.

Cu peste 450 de locuri de parcare în cea mai aglomerată zonă a oraşului, şoferii vor scăpa de plimbările prin jurul instituţiilor în căutarea unui loc de staţionare. Dacă va fi terminată în acest an, parcarea supraetajată va fi dată în folosinţă încă din prima zi a anului viitor.

Pentru parcarea subterană din Strada Independenţei, şoferii mai au de aşteptat pentru că licitaţia pentru lucrări a fost anulată.

"Toate ofertele care au fost depuse au fost fie inacceptabile, fie neconforme. Vom relua din nou procedura de achiziţie, sper ca în acest an să poată să înceapă lucrările", spune Mircea Mălan, viceprimarul Oradei.

Parcarea subterană din Strada Independenţei ar trebui să aibă 400 de locuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri