Sari la conținut

Primăria Oradea a cumpărat la licitaţie Hotelul Tineretului

1,83 de milioane de lei – este prețul la care Primăria din Oradea a cumpărat Hotelul Tineretului din Oradea. Acesta a fost scos pentru a doua oară la licitaţie de către ANAF, în contul datoriilor de peste un milion de lei acumulate de-a lungul timpului de proprietarul acestuia, Fundaţia pentru Tineret Bihor.

hotelul Tineretuluisursă foto: adevarul.ro

La prima licitație, organizată în 2015, nu s-a prezentat niciun doritor. Din acest motiv, prețul a fost coborât de la 1,7 milioane de lei, cât era inițial, la 1,3 milioane lei.

La licitația din 24 noiembrie, pe lângă Primăria Oradea, au luat parte Biserica Speranţa din Oradea, o persoană fizică şi o firmă privată. Reprezentanții municipalității susțin că atât administrația locală, cât și Biserica Speranţa au oferit acelaşi preţ final: 1.836.000 de lei.

„Cum unul dintre criteriile de departajare precizează că participanţii la licitaţie care au de recuperat creanţe au întâietate, Primăria a fost declarată câştigătoarea licitaţiei”, au transmis edilii.

”Ne dorim renovarea şi modernizarea acestuia şi transformarea în locuri de cazare destinate sportivilor Clubului Sportiv Municipal Oradea. Astfel, vom evita cheltuielile suplimentare cu cazarea sportivilor, care sunt cazaţi în diferite locuri în oraş”, a transmis viceprimarul Florin Birta.

Hotelul Tineretului face parte din complexul fostei "Case a Ştiinţei şi Tehnicii pentru Tineret" care mai cuprinde o încăpere multifuncţională şi birouri.

Editor web: Adrian Laboş