Camion plin cu stupi de albine, distrus într-un incendiu de vegetație

Data actualizării: Data publicării:
incendiu Dobrești - Secția Beiuș
foto: ISU ”Crișana”

Un camion încărcat cu 15 stupi de albine a ars în întregime, după ce a fost afectat de un incendiu de vegetație uscată scăpat de sub control. A fost unul dintre cele șapte incendii care s-au produs luni, 1 aprilie, pe mai multe terenuri din Bihor.

foto: ISU ”Crișana”
foto: ISU ”Crișana”

foto: ISU ”Crișana”

Incendiul a fost anunțat luni, în jurul orei 14:20, când echipaje de pompieri de la Secția Beiuș au intervenit pe un teren din localitatea bihoreană Dobrești. Acolo, camionul ardea ca o torță.

”La sosirea forțelor de intervenție, flăcările, propagate de la un incendiu de vegetație uscată, se manifestau violent la nivelul întregului autovehicul. Au ars autocamionul și 15 stupi de albine cu rame”, a transmis maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU ”Crișana”.

Pompierii din Beiuș au intervenit în aceeași zi la alte două incendii de vegetație uscată. La o jumătate de oră după evenimentul de la Dobrești, militarii au stins flăcările care au afectat liziera unei păduri din Feneriș, comuna Pocola, pe o suprafață de o jumătate de un hectar. După încă o oră, un alt incendiu a afectat cinci hectare de teren lână Dobrești.

Și pompierii din Oradea au avut trei astfel de intervenții pe parcursul primei zile din aprilie. Este vorba despre un incendiu produs la un teren de pe Strada Branului din Oradea, la o pădure de lângă Alparea și pe un teren viran din Săcădat.

O altă suprafață de peste două hectare și jumătate, de la Valea Aleului, din comuna Pietroasă, a fost cuprinsă de foc și a fost nevoie de intervenția militarilor Stației de Pompieri Ștei.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri