Parcul celor 10.000 de flori din centrul municipiului Oradea

Data actualizării: Data publicării:
flori parc Oradea

Un artist orădean a transformat un parc din centrul orașului și l-a umplut de culoare și flori. Proprietar al unei florării, Marius Sabău a plantat în Parcul Libertății 10.000 de lalele, zambile și alte tipuri de flori. A creat, cu ajutorul decorațiunilor, o lume de poveste, în care răsună, de-a lungul întregii zile, muzica clasică. Totul, pe propria cheltuială.

flori parc Oradea1
flori parc Oradea1

Pentru al treilea an la rând, Marius Sabău a transformat locul în care muncește în fiecare zi. Aflat în centrul Oradei, Parcul Libertății încântă privirile trecătorilor. Iar din mica florărie de lângă Pasarela Intelectualilor se aude tot timpul muzică clasică.

”E admirabil! Da, e un gest admirabil și e unicat în Oradea”, spune un trecător.

”Atrage foarte mulți vizitatori prin prisma faptului că e plin de culoare, de muzică și de animație”, a observat un orădean.

10.000 de lalele, zambile, dar și alte tipuri de flori însuflețesc parcul. Marius Sabău are grijă în fiecare zi florile să fie îngrjite și udate. Cu ajutorul unor decorațiuni, a reușit să creeze o atmoferă aparte, pe propria cheltuială. Anul acesta două firme au donat pământ pentru flori și o parte din bulbii plantați în parc.

”Am încercat să afânez pământul prima oară acum trei ani. (...) Am încercat să plantez întotdeauna plante care să se aclimatizeze la condițiile date de aici”, povestește Marius Sabău.

”Oamenii transmit o stare aparte când vin aici și chiar ne bucurăm de chestia asta, pentru că și noi reușim mai departe să transmitem această stare”, spune Diana Haranguș, angajată a florăriei.

”Este foarte greu ca într-un loc umbros toată vara să plantezi flori care să și înflorească și să fie și frumoase și să țină de la an la an”, explică florarul.

Bărbatul vrea să aducă și alte obiecte care vor înfrumuseța parcul, cum ar fi o cabină telefonică din secolul trecut, dar funcțională.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri