Primăria Oradea negociază cu Ministerul Mediului anularea amenzii de 33 de milioane de euro primită de CET

Data publicării:
CET

Edilul spune că amenda este prea mare şi nu este corect să fie aplicată pentru o întârziere de 26 de ore. Bolojan susține că autorităţile de la Bucureşti nu au avertizat din timp primăria şi reprezentanţii societății Electrocentrale de această sancţiune.

"Dacă am trimis aceste certificate Electrocentrale în termen, atunci pentru o întârziere de 24 de ore, incluzând şi ziua de 1 mai, să aplici o sancţiune de 33 de milioane de euro, este o chestiune total deplasată. Nu este în regulă cum s-a comportat ministerul, aparatul ministerului pentru că trebuia să aibă corespondenţe oficiale cu Comisia Europană, să ne avertizeze pe noi să ştim despre ce este vorba pentru că nu vorbim de o mie de euro ci este vorba de câteva milioane bune de euro."

Ministrul Attila Korodi a promis ca va verifica situaţia, după care va spune dacă amenda se va aplica sau nu. În cazul în care va fi dată sancțiunea, societatea va intra în faliment. În schimb, proiectele cu fonduri europene începute pe termie nu vor fi afectate, spune Ilie Bolojan.

reporter: Florina Fofiu
operator: Robert Rezmuves

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri