Profesori sancţionaţi în cazul scandalului de la Bacalaureat, de la Colegiul "Unirea" din Ştei. Nouă cadre didactice din Comisia de Bacalaureat, date afară

Data publicării:
colegiul tehnic Unirea Stei 1

Deciziile Inspectoratului Şcolar Bihor vin în urma raportului întocmit de Comisia de Cercetare Disciplinară. Astfel, din 37 de cadre didactice care au făcut parte din Comisia de Bacalaureat de la Colegiul Tehnic ,,Unirea Ştei" şi care au fost cercetate disciplinar, 28 au fost sancționate.

Cea mai aspră sancţiune au primit-o nouă dintre ele, care s-au ales cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă. În cazul a 11 dascăli s-a luat decizia diminuării salariului de bază cu 15 %, pentru o perioadă de 6 luni, iar 5 cadre didactice vor avea salariul mai mic cu 10 procente, timp de 3 luni. Cinci membri ai comisiei de Bacalaureat au fost sancţionaţi cu diminuarea salariului de bază cumulat, dacă este cazul, cu indemnizaţia de conducere de 15 %, pentru o perioadă de 3 luni.

Un cadru didactic a primit avertisment.

Sancţiunile au fost date în urma scandalului de la sesiunea din vară a examenului maturităţii, când 108 elevi care au dat Bacalaureatul la Colegiul Tehnic "Unirea" din Ştei au fost eliminaţi. Este vorba despre liceeni care au fost surprinşi de camerele de supraveghere din sălile de examen în timp ce copiau sau se inspirau unii de la alţii.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri