Sari la conținut

Programul instituțiilor din Oradea la început de decembrie

De astăzi, angajaţii instituţiilor publice se bucură de minivacanţa de 1 Decembrie. Potrivit legii, sunt declarate libere ziua de 30 noiembrie, când este sărbătorit Sfântul Andrei şi Ziua Naţională a României. Anul acesta, Guvernul a declarat nelucrătoare şi data de 2 decembrie.

zi liberasursă foto: www.infoinstitutii.ro

Angajaţii Primăriei Oradea vor fi liberi în cele trei zile de sărbătoare. La nivelul administrației locale s-a hotărât ca ziua de 2 decembrie să fie recuperată prin prelungirea programului de lucru. Astfel, până pe 16 decembrie se va prelungi corespunzător timpul de lucru, potrivit planificărilor stabilite de către fiecare șef ierarhic.

În această perioadă, programul în centrul de relații cu publicul va fi unul obişnuit: luni, marţi, miercuri, joi între orele 7.30 şi 18.00 și vineri, între orele 7.30 şi 15.30.

Și programul Compartimentului de Stare Civilã din cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidențã a Persoanelor Oradea suferã modificãri în aceastã perioadã. Astfel, dacã astãzi și duminicã funcționarii sunt liberi, înregistrarea deceselor poate fi fãcutã joi și sâmbãtã, în timp ce nașterile pot fi declarate doar vineri. Cãsãtoriile vor fi oficiate vineri și sâmbãtã dupã-amiaza.

Programul de la Starea Civilã Oradea

Miercuri, 30 noiembrie - închis
Joi, 1 decembrie
- înregistrare decese - orele 9 - 13
- înregistrare nașteri - închis
- înregistrare căsătorii - închis
Vineri, 2 decembrie
- înregistrare decese - închis
- înregistrare nașteri - orele 10 - 14
- înregistrare căsătorii - închis
- oficiere căsătorii - orele 13 - 14
Sâmbătă, 3 decembrie
- înregistrare decese - orele 8:30 - 12:30
- oficiere căsătorii - orele 13 - 15
Duminică, 4 decembrie - închis

Funcþionarii Prefecturii Bihor nu vor munci în aceste trei zile declarate libere prin lege. În schimb, pentru a recupera ziua de 2 decembrie, programul de lucru al instituției se va prelungi cu 2 ore în zilele de 5, 6 și 7 decembrie. Astfel, angajații vor munci în aceste zile de la ora 8 la ora 18:30.

Funcționarii de la Serviciul Pașapoarte vor elibera documente și pe 2 decembrie, între orele 8:30 și 16:30.

Activitatea cu publicul a Registrului Auto Român va fi oprită de azi până vineri. Ziua de 2 decembrie va fi recuperată de angajați prin prelungirea ulterioară a programului de lucru. Astfel, pe 12, 13 şi 14 decembrie, orarul instituţiei va fi prelungit cu două ore, iar clienţii îşi pot face programări după noul program.

În schimb, spitalele și serviciile de urgențã vor lucra non-stop în aceastã perioadã. Bolnavii pot apela și la cele 33 de centre de permanențã deschise în județ.

Urgențele stomatologice sunt preluate gratuit de Spitalul Municipal din Oradea.

Locuitorii municipiului reședințã de județ pot apela la serviciile a opt farmacii cu program permanent din oraș.

 Farmacii non-stop în Oradea

1. Farmacia Concordia - Piața Bucuresti, nr. 2-4;
2. Farmacia Sanifarm 58 - Republicii, nr.33;
3. Farmacia Biovita - Republicii nr.40;
4. Farmacia FARMIMPEX - Republicii 26;
5. Farmacia FONTANA - Str. Transilvaniei nr.6. bl.U1:
6. Farmacia Medifarm - Str.Ialomiței, nr.1, Bl. AN3;
7. Farmacia Suflet Farm - str. Tudor Vladimirescu nr.4;
8. Farmacia Procardia - Str. Libertãții nr.4.

Polițiștii vor asigura liniștea și ordinea publicã în aceastã perioadã, iar în punctele de trecere a frontierei a fost suplimentat personalul care lucreazã la controlul documentelor. Cei care tranziteazã vãmile pot consulta aplicația online pusã la dispoziție pe pagina de internet politiadefrontiera.ro pentru a afla timpii de așteptare la granițã.

Mijloacele de transport în comun din Oradea vor circula conform graficelor din zilele de sărbătoare.

Editor web: Adrian Laboş